TENYÉSZTŐK

Mangalica tenyésztök bemutatkozója

+36-70-943-33-44

fekete.zsoka@gmail.com

www.feketezsoka.hu/bemutatkozas

www.facebook.com/feketezsokamangalicatermekei/

4220 Hajdúböszörmény, Mester utca 3/a

MOE - tag: 2012 óta
Régió: Észak-Alföld
Megye: Hajdú-Bihar
Helység: Hajdúböszörmény
Mangalica fajták: szőke
Szőke mangalicák száma: 46

Bemutatkozó

Fekete Zsóka okleveles élelmiszermérnökként végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Családja mindig is mezőgazdasággal foglalkozott, azon belül is bio zöldség- és szántóföldi növénytermesztéssel. Így adódott a lehetőség, hogy ő is ezen a mezőgazdasági vonalon helyezkedik el.

A Fiatal gazda pályázat elnyerése után indította el saját vállalkozását 2012-ben, ahol mangalica sertéstenyésztéssel és feldolgozással foglalkozik. Sikeres tenyésztési munkáját a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete segíti. Egy 20 anyakocás állománnyal kezdte a szőke mangalica tenyésztését, de azóta folyamatosan bővíti a törzsállományt. Édesapja, Fekete András biotermesztő által termelt takarmánnyal eteti a sertéseket.

Nagyon fontos számára, hogy a hús minőségének érdekében a mangalicák megkapják a számukra legmegfelelőbb takarmányt és életkörülményeket. Mangalica termékeiket a hagyományos hajdúsági receptek alapján készíti, amiket még nagyszüleitől tanult. Ezzel biztosítani tudja a tradíciók, hagyományok folytatását a gazdaságában.

KAPCSOLAT

Cím: 1072 Budapest, Akácfa utca 42-48. földszint 03
Telefonszám: +36-30-358-31-55
E-mail: klauzal@mangalicamennyorszag.hu
Facebook: www.facebook.com/mangalicamennyorszag/